Nyitólap Küldjön nekünk E-mailt!
 
ÜGYFÉLKAPU

English
E-learning
ILIAS Logo
 
 
Próbálja ki tananyagainkat!
Office 365
Gyakori kérdések
Mikor lehet vizsgázni? Mennyi ideig tart a vizsga?
A vizsgákat munkanapokon 9-16 óra között lehet letenni. Utolsó lehetséges kezdési időpont: zárás időpontja mínusz a vizsga időtartama.
 A vizsgák általában 1,5-3 óra időtartamúak (gyártónként és vizsgánként eltérő) számítógép előtt kitöltendő, on-line, feleletválasztós tesztek. A vizsgák nyelve általában angol. A vizsga kiértékelése elektronikusan történik, a vizsga végeztével a képernyőn megjelenik az eredmény, illetve a vizsgázó az eredményt nyomtatott formában is megkapja.
 
Hogyan tudom kiegyenlíteni a vizsga díját?
A vizsga díját magánszemélyként készpénzben, cégek részére 8 napos átutalásos számlával is lehetséges kiegyenlíteni. Amennyiben a vizsga díját részben vagy teljes egészében kuponnal kívánja kiegyenlíteni, a vizsgára jelentkezéskor tüntesse fel a jelentkezési lapon.

Mi a jelentkezés határideje? Mik a lemondás feltételei?
Vizsgára jelentkezni a kívánt időpont előtt 3-4 nappal szükséges, de javasoljuk, hogy az időpont foglalás előtt érdeklődjön, hogy van-e szabad hely!
A vizsgaregisztrációt 2 munkanapon belül visszaigazolják kollégáink. A vizsga lemondása 2 munkanapon belül már nem lehetséges, vizsga automatikusan kiszámlázásra kerül.

Mit vigyek magammal?
Kérjük, hogy a vizsgára hozzon magával 2 db fényképes személyazonosságát igazoló okmányt. A két okmány közül legalább az egyiken kell, hogy szerepeljen az aláírás, és mindkét okmánynak érvényesnek kell lennie.

Mit lehet használni a vizsgázás közben?
Vizsgázóink részére jegyzetlapokat és tollat biztosítunk a vizsgázáshoz. Ezen kívül semmilyen segédeszközt, szótárt, számológépet nem lehet használni, kivéve, ha a gyártó máképp rendelkezik. A vizsgaterembe étel és üdítőital nem vihető be a géppark megóvása végett. A személyes tárgyakat, táskát, kabátot egy elzárható szekrényben helyezzük el.
 
A vizsga menetéről egy oktató videót ajánlanánk a figyelmébe:
 
Mi az a Candidate ID/ VUE ID és miért van rá szükség?
A Candidate ID/VUE ID az Ön azonosítószáma a Prometric/VUE vizsgarendszerekben. Amennyiben nem először vizsgázik, a jelentkezésnél feltétlenül adja meg a Candidate ID/VUE ID-ját, így elkerülhető, hogy kapjon egy újabb ID-t és ne szerepeljen többször a rendszerben. 

Mi történik akkor, ha sikeresen vizsgázom?
A sikeres vizsgát követően azonnal megkapja a vizsgalapját, melyen megtalálható a vizsga eredménye. Ezután a gyártó (Microsoft, Oracle, Cisco, stb.) hivatalosan is értesíti Önt a vizsga sikerességéről. Ezután a gyártó hivatalos oklevelet küld Önnek a vizsga sikerességéről postai úton. Ez gyártótól függően kb. 30 napot vesz igénybe.

Microsoft vizsgák esetében várja meg a Microsoft által küldött e-mailt,  amely tartalmazza az Ön Microsoft azonosító számát és a Microsoft Certified Professional (MCP)  (
https://mcp.microsoft.com/mcp) oldalra való belépéséhez szükséges adatait.
A vizsgára való jelentkezéskor ezért nagyon fontos, hogy a vizsgázó értesítési címként az a postacímét adja meg, ahová a gyártók a vizsgázással kapcsolatos dokumentumokat, oklevelet postázhatják.

Amennyiben a postacíme, e-mail címe megváltozik, kérjük, mielőbb jelezze felénk, hogy az adatait aktualizálhassuk és Ön mindig naprakész információkkal rendelkezzen a vizsgázással kapcsolatosan.

Mit tegyek, ha nem kaptam meg az oklevelemet a vizsgát követően?
Microsoft vizsgák esetében Amennyiben a vizsgát követő hét napon belül nem kap e-mailt erről, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a Regionális Szerviz Központtal (http://www.microsoft.com/learning/support/default.mspx) és ott kérjen segítséget.

Cisco vizsgák esetén a Cisco Certifications Online Support oldalán jelentkezzen be Cisco azonosítójával és ott jelezheti a problémát.

Amennyiben nem sikerült egy vizsgám, mikor vizsgázhatok újra?
Amennyiben a vizsgája sikertelen, és minél hamarabb szeretne újra vizsgázni, az alábbi feltételek szerint teheti meg:
  • Microsoft vizsgák esetében a sikertelen vizsga után akár már másnap újra próbálkozhat. Amennyiben a második vizsgája sem sikerül, a harmadik próbálkozást már csak 14 nap után teheti meg.
  • Cisco vizsgáknál az első sikertelen vizsgát követően 5 napnak kell eltelnie, hogy újra megpróbálhassa letenni ugyanazt a vizsgát.
  • IBM vizsgáknál a sikertelen vizsga után akár másnap újra próbálkozhat ugyanazon vizsga letételével.
Mik a vizsga lemondásának a feltételei?
A vizsgaidőpont lemondására illetve módosítására minden esetben csak írásban van lehetőség a vizsga időpontját megelőző 48 órán belül. Ellenkező esetben kiszámlázzuk a teljes vizsgadíjat.
Oldal nyomtatása
bezár